Konjiško: Sanje na ogled

Do 1. junija bo v domu kulture v Slovenskih Konjicah na ogled razstava Sanje, na kateri se predstavljajo slikarka in ilustratorka Mojca Cerjak ter likovna pedagoginja Leonida Bernetič Zelenko in akademski slikar Rok Zelenko, zakonca, ki živita in ustvarjata v Izoli in Grožnjanu.

Konjičanka Mojca Cerjak je samostojna ustvarjalka in članica Sekcije ilustratorjev pri Zvezi društev slovenskih likovnih umetnikov, njene ilustracije so večinoma vezane na mladinsko leposlovje in ljudska izročila. Sicer pa so njena dela cenjena doma in v tujini.

Leonida Bernetič Zelenko je ustvarjalna tako na pedagoškem kot tudi scenografskem, kostumografskem in grafičnem področju. Svoje osnovno umetniško ustvarjanje je posvetila keramiki in njenim neskončnim izzivom. Predstavila se je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

Akademski slikar Rok Zelenko je član Društva likovnih umetnikov Slovenije, sodeluje pri likovnih, glasbenih, gledaliških in filmskih projektih. Sicer se ukvarja s slikarstvom, keramiko in grafičnim oblikovanjem. Svoje delo je predstavil na približno 200 samostojnih razstavah in na okoli 200 skupinskih razstavah po Sloveniji in Evropi.

Oglas