Konjiško: S koledarjem Rdečega križa do prostovoljnih prispevkov za socialno ogrožene starejše

Območno združenje Rdečega križa (RK) Slovenske Konjice bo tistim starejšim v konjiški, zreški n vitanjski občini, ki jih pesti socialna stiska, ponovno pomagalo.

Kot je povedala sekretarka konjiškega Rdečega križa Renata Gabrovec, bodo v poštne nabiralnike gospodinjstev v omenjenih občinah pustili koledar Rdečega križa in položnico, na katero bo mogoče nakazati dobrodelni prispevek. V rubriki namen bo potrebno navesti, kateri Krajevni organizaciji Rdečega križa so namenjena sredstva. V Rdečem križu verjamejo, da bodo ljudje znova dokazali svojo solidarnost.

Sicer pa starejše pesti tudi osamljenost. V teh covidnih časih toliko bolj. Zaradi preventivnih ukrepov ni dogodkov in druženj, prav tako so onemogočeni obiski prostovoljcev Rdečega križa in drugih humanitarnih društev.

“Lani smo s pomočjo občine Slovenske Konjice in vsemi krajevnimi skupnostmi vsem prebivalcem, ki so starejši od 70 let poslali voščilnice in zaščitne maske. Odziv ljudi je bil pozitiven. Prejeli smo mnogo zahval. Prostovoljci RK Zreče, Stranice in Gorenje so namesto daril ob novem letu raznašali maske in voščila in še kaj se je znašlo v darilnih vrečkah. Prostovoljci RK Vitanje pa so se v sodelovanju z občino Vitanje odločili za delitev prehranskih paketov najbolj šibkim. Vsi pa v želji, da ljudje začutijo, da niso sami,” pravi sekretarka Renata Gabrovec in dodaja, da že komaj čakajo čas, ko se bodo lahko spet objeli in družili.

 

 

Oglas