Konjiško: Podpis pogodbe za gradnjo prizidka k Lambrechtovemu domu

V konjiškem Lambrechtovem domu naj bi do konca leta dogradili objekt.

Gradilo bo podjetje Remont Celje. Pogodbo sta ta teden podpisala direktorica doma Irena Vozlič Stjepčević in direktor podjetje Remont Matjaž Pavčič.
Na podpisu pogodbe sta bila prisotna tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in poslanec Bojan Podkrajšek.

V pritličju prizidka bodo uredili dostavno pot in parkirna mesta, v prvi etaži, ki bo povezana z obstoječim objektom doma, bo 7 sob s skupno 13 posteljami za začasne namestitve.
»To pomeni, da bomo v te prostore prejemali osebe, ki zaradi slabšega zdravstvenega stanja iz bolnišnice še ne morejo v domače okolje. Ali pa denimo tiste starostnike, ki čakajo na sprejem v dom, ali pa jim svojci med poletnimi in zimskimi dopusti ne morejo zagotoviti varstva. Potrebe po začasnih namestitvah so precejšnje,« je povedala direktorica doma.

Stroški
Gradnja prizidka bo stala nekaj več kot 1 milijon evrov, približno 700.000 evrov v ta namen so zagotovili na evropskem razpisu, razliko bodo krili sami. »Prvotna projektantska vrednost naložbe je bila sicer ocenjena na 850.000 evrov, a so stroški gradnje v času epidemije občutno na-rasli. Zaradi korona krize je, kot pravijo gradbeniki, bistveno dlje potrebno čakati tudi na dobavo določenih gradbenih materialov. Kljub temu upamo, da bo izbran izvajalec del, podjetje Remont, gradnjo prizidka zaključil do konca letošnjega leta,« je še pojasnila direktorica Irena Vozlič Stjepčević..
Januarja naslednje leto naj bi začeli z opremljanjem prizidka. Če bo šlo vse po predvidevanjih, pa bi prve začasne stanovalce lahko začeli sprejemati spomladi leta 2022.

Oglas