Konjiško: otroci še znajo lepo pisati

Otroci tudi v tej računalniški dobi še znajo pisati na roke. In to lepo. To so ponovno dokazali na nedavnem Festivalu lepopisja v Žički kartuziji, ki že 15 let učence slovenskih osnovnih šol spodbuja k razmišljanju o lepi pisavi.

Že 15. so pred dnevi v Žički kartuziji gostili Festival lepopisja. Pisava je namreč že od nekdaj merilo kulture vsakega posameznika. Zato je prav, da je festival našel svoj dom ravno med zidovi Žičke kartuzije, kjer so pred stoletji nastajali znameniti žički rokopisi, so ocenili organizatorji iz konjiškega TIC.

Ocenjevali 119 del

Na letošnji razpis, ki je potekal pod naslovom “Kartuzijani so še znali pisati na roke. Pa mi?” je prispelo 119 del iz 16 osnovnih šol. Strokovna komisija je izbrala po tri najboljša dela vsake triade, učenci pa so za svoje lepopisne umetnine prejeli posebna priznanja, ki jih je izdelal Arpad Šalamon in zeliščne nagrade iz Žičke kartuzije.
Po uradnem delu je sledilo prijetno druženje pod oboki Žičke kartuzije, kjer so razrezali torto, ki jo je ob 15-letnici Festivalu podaril gospod Stanislav Kračun, pobudnik festivala. Prav tako so udeleženci sodelovali v EKO kvizu ter pokušali odlične zeliščne namaze.
Kdo vse je osvojil priznanja, pa ta četrtek v lokalnem časopisu NOVICE.
(Povzela N. K., Foto: Foto Nareks)