Konjiško: Nova sezona pravljic in čajank

Splošna knjižnica Slovenske Konjice je v tem tednu začela z novo sezono pravljičnih uric in Čajank. Pravljice so primerne za otroke od tretjega do sedmega leta starosti. Pod vodstvom pravljičark bodo otroci prisluhnili pravljicam, se o njih pogovarjali in na določeno temo pravljic ustvarjali izdelke.

Pravljične urice bodo vsak ponedeljek potekale v Slovenskih Konjicah, prav tako pa se bodo ob ponedeljkih še izmenjevale na Gorenju pri Zrečah in na Stranicah, ob torkih v Zrečah in ob četrtkih v Vitanju. Pravljične urice bodo potekale vse do aprila 2019. Ana Miličevič, bibliotekarka v konjiški knjižnici, je ob tem povedala: “Za prvo letošnjo pravljico smo izbrali takšno prav posebno jesensko z naslovom ‘Mala miška in veliko rdeče jabolko’.” Udeleženci so se po pravljičnem sprehodu posladkali z rdečimi jabolki, s sabo pa odnesli nahrbtnike Knjižnice Konjice polne izposojenih knjig.

Novo sezono čajank pa bodo v Splošni knjižnici Slovenske Konjice začeli jutri. Prvi pogovorni večer z dr. Svetlano Slapšak – znanstvenico, antropologinjo in doktorico antičnih študij, bo potekal v Veliki galeriji konjiškega Doma kulture.