Konjiško: Knjižnica objavila 7. Literarni natečaj Spirala

Spirala spet vabi literarne ustvarjalce. Splošna knjižnica Slovenske Konjice že sedmo leto zapored objavlja Literarni natečaj Spirala.

Po besedah vodje knjižnice Ane Miličevič na ta način iščejo izvirne oziroma še neobjavljene zgodbe, pesmi in pravljice v slovenskem jeziku. Avtorji lahko svoje literarne prispevke pošljejo do 30. septembra. Odziv literarnih ustvarjalcev je bil minula leta velik, zato verjamejo, da bo tudi letos tako. Vse prispele zgodbe, pesmi in pravljice bo pregledal uredniški odbor, dva najbolj kakovostna prispevka pa bo konjiška knjižnica tudi letos finančno nagradila. Vse literarne stvaritve bodo objavljene v 7. literarni reviji Spirala. Izšla bo novembra.

Revija Spirala s svojo vizualno in vsebinsko podobo nagovarja široko literarno sceno. »Pravzaprav je revija Spirala z leti postala pomemben del slovenske literarne krajine. Zanimanje za njen natečajni del presega lokalno okolje in sega tudi v tujino. Želimo si, da bo tudi letos tako,« je še poudarila Ana Miličevič.

Nekaj utrinkov z minulih Literarnih festivalov Spirala v organizaciji Splošne knjižnice Slovenske Konjice v spodnji foto-galeriji:

Oglas