Konjiško in Zreško: SD in DeSUS na lokalne volitve skupaj

Stranki SD in DeSUS bosta na letošnjih lokalnih volitvah v občinah Slovenske Konjice in Zreče nastopili s skupno listo. Sporazum o sodelovanju so podpisali danes.
Predsednik SD Slovenske Konjice dr. Jernej Štromajer je ob tem povedal, da so se s stranko DeSUS na skupni poti znašli, ker so prepričani, da je skrb za starejše več kot le skrb ene politične stranke. Socialni demokrati po njegovih besedah želijo skrbeti za vse generacije in jim ni vseeno za položaj starejših v družbi. Da so se ‘našli’ veseli tudi predsednika območne organizacije DeSUS Slovenske Konjice, ki pokriva tudi občino Zreče, Antona Ošlaka. Čeprav je njihova stranka na parlamentarnih volitvah dosegla slab rezultat meni, da lahko na lokalnem nivoju delajo uspešno in predvsem koristno za starejše. Njihov glas pa naj bi bil najbolje slišan prav v sodelovanju s Socialnimi demokrati, saj imajo z njim največ skupnega v programu.
Štromajer je dodal, da so v konjiškem občinskem svetu že zdaj dobro sodelovali z občinsko svetnico DeSUS-a Mileno Poklič Brečko. Tako kot pred štirimi leti bodo tudi tokat podprli aktualnega župana Darka Ratajca, v Zrečah pa si prav tako želijo, da bi ‘opozicijske’ stranke ponudile morda celo skupnega protikandidata aktualnemu županu. Pri sestavi skupnih list za občinska sveta pa so se držali ‘fair playa’ in tudi predstavnike DeSUS-a uvrstili na ‘izvoljiva mesta’. (Jure Mernik)