Konjiški župan Darko Ratajc bo kandidiral, protikandidatov za zdaj še nima

Znano je, da se v boj za nov mandat to jesen podaja tudi konjiški župan Darko Ratajc. Protikandidatov za zdaj vsaj uradno še nima. Se pa v strankah, ki so trenutno v občinskem svetu, na lokalne volitve, ki bodo 20. novembra, že pripravljajo.
Za zdaj je imensko znanega bolj malo. Na Konjiškem so najbolj konkretni v SD-ju. Povedali so, da bodo podprli aktualnega župana Darka Ratajca, listo kandidatk in kandidatov za občinski svet pa pospešeno sestavljajo – na njej bodo vse aktualne svetnice in svetniki. Ratajca bodo znova podprli tudi v Neodvisni listi občanov, ki jo pred vložitvijo kandidature čaka še zbiranje podpisov volivk in volivcev. Iz strank SLS in NSi so sporočili, da potekajo zadnja usklajevanja glede sestave list, o tem, ali bodo imeli svojega županskega kandidata ali ne, pa odločitve še niso sprejeli.
V 23-članski občinski svet se je pred štirimi leti prebilo osem strank oz. list: SDS (8 mandatov), SD (5), SLS (4), Neodvisna lista odločnih občanov (2), SNS (1), NSi (1), DeSUS (1), SMC (1).
Več v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)

Oglas