Povsem nov produkt na trg pošilja konjiški Zlati grič – gre za pinot Triptih, v katerega so združili sivi, beli in modri pinot. Enolog Zlatega griča Sašo Topolšek je povedal, da gre za vina, ki so zelo značilna za Štajersko, grozdje za ta vina pa jim zori tudi v vinorodnih Škalcah. “Odločili smo se, da vsakega posebej zvinificiramo in po enem letu naredimo takšno lepo belo zvrst, v kateri je približno po 25 odstotkov sivega in modrega pinota, ter 50 odstotkov belega pinota,” je pojasnil Topolšek. Umetnija treh pinotov, ki jo zaznamujejo zeliščno-sredozemske note z nežnim pridihom vanilije, spada v Zlatem griču v zorjeno linijo vin s črno etiketo. Pinot Triptih je zelo primeren za kombinacijo s hrano, priporočajo predvsem azijsko, solate in zelenjavne jedi, ribe, belo meso in svinjino. Kakšen kozarček pa se po besedah Topolška prilega tudi v dobri družbi. (Jure Mernik)
Konjiški Zlati grič na trg pošilja nov produkt – pinot Triptih
Oglas