Konjiški zdravstveni dom dobil dodatnih 900 kvadratnih metrov

V Slovenskih Konjicah so danes odprli nove prostore zdravstvenega doma. Z izgradnjo prizidka so pridobili dodatnih 900 kvadratnih metrov površin.
Skoraj štirideset let star objekt je postal pretesen, še posebej v zadnjem desetletju, ko so v zavodu precej razširili dejavnost. Številni novi programi so pomenili tudi, da se je število zaposlenih povečalo na trenutno 101 osebo. Nekdanji direktor Zdravstvenega doma, aktualni konjiški župan, Darko Ratajc in aktualni direktor zavoda Dejan Verhovšek sta se strinjala, da je bil prizidek edina rešitev. Sta pa tudi vesela, da so posluh za ta projekt imeli tudi v zreški in vitanjski občini, kjer so približno 1.650.000 evrov vredno naložbo tudi finančno podprli.
V nove prostore, ki so delno že opremljeni, bodo dejavnosti počasi selili v naslednjih dneh oz. tednih, nekje do konca oktobra. Nove prostore in predvsem boljše pogoje za delo je dobila fizioterapija, v novem delu bodo med drugim tudi tri ambulante družinske medicine in dispanzer za ženske (ginekološka ambulanta). Obenem so preuredili še ambulanto nujne medicinske pomoči, ki ima zdaj poseben vhod in boljše pogoje za delovanje, uredili so tudi okolico stavbe.
Obsežna reportaža z današnjega odprtja novih prostorov bo objavljena v naslednji številki lokalnega časopisa NOVICE. (Jure Mernik)