Konjiški taekwondo klub uspešen tudi pod novim imenom


Začetki Taekwondo kluba Tann segajo v leto 2008, ko se je mariborski taekwondo klub razširil tudi v Slovenske Konjice. Do začetka letošnjega leta so bili poznani pod imenom Red power, še prej kot Jitae, letos pa so se podali na samostojno pot in ob tem spremenili ime. “Za to smo se odločili, ker verjamemo, da je to najboljša pot za naše tekmovalce. V preteklih letih smo imeli kar nekaj težav, ki smo jih z odcepitvijo rešili. Tako je postal naš nov zaščitni znak tiger in vidi se, da smo se v tem še bolj povezali in postali velika Tann družina,” je povedal predsednik kluba Tadej Auguštin.
V klubu ocenjujejo, da so potrditev, da je bila njihova odločitev pravilna, že dobili. Ponosni so na ekipne in tudi individualne dosežke. Imajo tri stalne člane slovenske reprezentance, to so Naj Auguštin, Anabel Adamlje in Maša Štante. Na letošnjem državnem prvenstvu, kjer so imeli eno izmed manjših zasedb, pa so kljub vsemu ekipno dosegli tretje mesto, medtem ko so skoraj vsi kadeti in mladinci iz konjiškega kluba postali državni prvaki.
V konjiškem taekwondo klubu imajo visoke cilje. Med kratkoročne spada uvrstitev Anabel Adamlje in Naja Auguština na kadetsko evropsko prvenstvo, ki bo oktobra. Z ostalimi tekmovalci pa se želijo udeležiti čim več mednarodnih tekmovanj in naredili korak naprej proti uvrstitvi v slovensko kadetsko in mladinsko reprezentanco. Razmišljajo tudi o organizaciji svoje tekme v Slovenskih Konjicah. Maša Štante pa se je konec avgusta v Estoniji že udeležila svojega prvega mladinskega evropskega prvenstva. Več v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)