Konjiški podjetniki in obrtniki opozorili na težave zaradi ‘energetske krize’

Konjiški podjetniki in obrtniki so na včerajšnji okrogli mizi ob dnevu podjetnikov opozorili na težave zaradi ‘energetske krize’.

Okrogle mize so se udeležili predstavniki lokalnega gospodarstva in politike, tudi konjiški poslanec Bojan Podkrajšek.

Konjiški podjetniki in obrtniki so na včerajšnjem dnevu podjetnikov, ki so ga v prostorih Zlatega griča priredili v sklopu praznika občine Slovenske Konjice, govorili o izzivih in priložnosti na področju energetike.

Energenti se dražijo, dobavljivost negotova

Dogodek so v sodelovanju s konjiško Občino zasnovali v Dravinjskem poslovnem klubu in Območni Obrtno-podjetniški zbornici Slovenske Konjice. Podjetniki in obrtniki namreč močno občutijo posledice skokovitega naraščanja cen energentov.
Poleg tega jim obilo nelagodja zbuja negotovost, kaj bo s cenami energentov in njihovo dobavljivostjo jeseni. Ne vedo niti, ali bo zemeljskega plina, od katerega so odvisna številna lokalna podjetja, dovolj. Predstavnikov pristojnega ministrstva na včerajšnjo okroglo mizo v Slovenske Konjice zaradi zasedenosti sicer ni bilo, zato so podjetniki ostali brez konkretnih odgovorov, kakšne ukrepe lahko pričakujejo. Vlada naj bi jih sicer predstavila v juliju.
Daljši in podrobnejši prispevek o težavah konjiškega gospodarstva zaradi vsesplošne draginje, energetske negotovosti in rešitvah, ki so jih nakazali z gosti okrogle mize, bo objavljen naslednji teden v lokalnem časopisu NOVICE. (N. K.)

 

Oglas