Konjiški maraton z dušo utripa v vsej Dravinjski dolini + VIDEO

Organizatorji Konjiškega maratona z dušo so svoji šesti izvedbi dogodka dodali še več duše.  

Tudi letos so pripravili maratonsko dogajanje za vse okuse. Na dan maratona je v Konjicah igralo in pelo približno 200 glasbenikov, različnih zvrsti, od rockerjev do harmonikarjev pa tudi D.J., bobnarji in godbe na pihala so nastopili.

Več o spremljevalnem dogajanju 6. Konjiškega maratona preberite spodaj in kmalu tudi v četrtkovi izdaji časopisa NOVICE. 

Nedelja, 30. september

Na dan maratona so v Konjicah na prireditvenem in tekaškem odru nastopili skupina Poweršok, Take off, Štajerskih 7 in harmonikarski orkester Mateja Banovška. Ob tekaški progi so po vzoru svetovnih maratonov tekačem neprestano dajali energijo še številni glasbeniki, ki smo jih v objektiv ujeli z električnega kolesa konjiškega Turistično informacijskega centra.

Po trasah maratona z dušo so tekli tudi Matej Banovšek, ki je med 10-kilometrsko preizkušnjo ves čas igral harmoniko, Oliver Tič, Oli The Walker, ki se prihodnji teden peš odpravlja na štiriletno pot po Ameriki, Bogomir Dolenc, ki je v sklopu projekta 42 maratonov v 42 dneh za ustanovo Mali vitez tekel svoj 37. dobrodelni maraton, Ida Marinčič iz Vitanja, ki je s svojimi 76 leti najstarejša tekačica 6. Konjiškega maratona, in še številni drugi.

Več o glasbenem in plesnem dogajanju bomo na portalu novice.si poročali jutri popoldne.

Sobota, 29. september

Turistično društvo Konjice je v konjiškem starem mestnem jedru pripravilo prireditev Ostanimo prijatelji. Udeležil se jo je tudi ambasador in tekač 6. Konjiškega maratona, harmonikar Matej Banovšek, ki so ga gasilci na lestvi dvignili 30 metrov nad mesto.

Prireditev so soustvarili glasbeniki in mnogi krajani, ki so skozi življenje dajali utrip mestu. Odprta so bila vrata nekaterih muzejev in razstavišč, na ogled so bili postavljeni starodobniki. Pozno popoldne so društva Dravinjske doline na tržnici pripravila še pogostitev. Zvečer sta obiskovalce v prireditven prostor vabila melos klape Bunari in dalmatinska kulinarika. Pripravili so 400 porcij rib in rižote z morskimi sadeži.

Preberite še:
6. Konjiškemu maratonu dodali še več duše + VIDEO
Matej Banovšek s hamorniko na Konjiški maraton