Konjiški Lambrechtov dom: Cepili vse, ki so to želeli

V konjiškem Lambrechtevom domu so prejeli tretjo pošiljko cepiva, s katerim so ponovno cepili 57 stanovalcev in 5 zaposlenih. Kot je znano, je za učinkovito preventivo potrebno odmerek cepiva prejeti dvakrat.  Direktorica doma Irena Vozlič Stjepčevič je povedala, da nihče od cepljenih ni imel neželenih učinkov. So pa nekateri čutili bolečino v mišicah nadlahti.

Tako so v Lambrechtovem domu zagotovili cepljenje vsem, ki so to želeli. Cepljenje so sicer priporočali vsem, ki še niso preboleli covida-19, a so štirje stanovalci prejem cepiva zavrnili.
Dobra novica je, da novih primerov okužbe z novim koronavirusom niti med stanovalci niti med zaposlenimi v zadnjem tednu ni bilo. Tako je angažiran celoten kolektiv zaposlenih in delo teče nemoteno. Obiski so dovoljeni v vseh enotah doma. Še vedno pa niso mogoči ob koncih tedna, ampak le ob delovnikih. Obisk morajo svojci predhodno najaviti po telefonu v socialno službo doma. Kot še poudarja direktorica, življenje v domu s 160 stanovalci in 110 zaposlenimi teče po ustaljenih tirnicah, kar pomeni, da so v polnosti zaživele terapevtske in družabne aktivnosti. Stanovalci sodelujejo v jutranji telovadbi, v pogovornih skupinah, tomboli…

Oglas