Konjiški Dom kulture: dvigalo že letos, želijo pa še prizidek

Splošna knjižnica Slovenske Konjice na letnem nivoju že nekaj let ne dosega standardov pri nakupu gradiva. Glavni problem za to je v prostorski stiski, za katero pa intenzivno iščejo rešitev. Direktorica Javnega zavoda Splošna knjižnica Slovenske Konjice Renata Klančnik pravi, da so izredno veseli, da so župan in občinski svetniki prisluhnili njihovim težavam in da razumejo, da je treba najprej rešiti prostorsko stisko. Kot poudarjajo, potem tudi ne bo težava zagotoviti letno nekaj več denarja za nakup knjig, ki jih že zdaj nalagajo eno na drugo.
Idejno zasnovo za prizidek h knjižnici že pripravljajo. Kdaj točno bodo imeli na voljo več prostora, Klančnikova ne upa napovedati. Želi pa si, da bi letos pridobili projektno dokumentacijo in morda tudi že gradbeno dovoljenje, kar bi bila dobra osnova za naprej, da se lahko prijavijo na kakršen koli primeren razpis. Za finančno dokaj zahteven projekt bodo namreč iskali tako državni kot evropski denar.
Pri domu kulture pa so sicer že začeli z izgradnjo zunanjega dvigala, ki bo dostop do knjižnice olajšala gibalno oviranim, mamicam z otroškimi vozički in tudi starejšim občanom. Stopniščno dvigalo namreč ne deluje več. Konjičani pa bodo za naložbo prejeli 50.000 evrov, in sicer so bili uspešni na razpisu LAS-a. Ob tem pa urejajo še sobice na podstrešju, kamor bodo prestavili računalnike, prostor v čitalnici pa bodo v vmesnem obdobju lahko namenili še za nameščanje knjig. Dvigalo in podstrešje naj bi uredili nekje do junija. (Jure Mernik)

Oglas