Konjiška knjižnica: Predilnica pravljic za vse generacije

V Splošni knjižnici Slovenske Konjice spodbujajo k poslušanju in prebiranju pravljic za vse generacije, saj pravljice po besedah vodje knjižnice Ane Miličevič s svojo čustveno vsebino zabrišejo meje med starejšimi in mlajšimi. Tako so zasnovali virtualno Predilnico, v kateri bodo vlekli medgeneracijsko prejo pravljičnega povezovanja. Pravljice bodo prebirali konjiški knjižničarji, k sodelovanju so povabili tudi druge ljubitelje branja iz lokalnega prostora.
Prvo Predilnico so v konjiški knjižnici posvetili izjemni avtorici mladinske in odrasle literature Svetlani Makarovič. Prepletli so kar sedem njenih pravljic. Preko Zoom-a, z neposrednim prenosom na facebook profilu Splošne knjižnice Slovenske Konjice, so pravljice prebirali knjižničarji Edina, Ana, David in Marko ter zunanji bralki Anka Onič in Maja Furman.
Naslednje pravljično srečanje napovedujejo v začetku aprila. Posvetili ga bodo Hansu Christianu Andersenu, saj 2. aprila, na dan njegovega rojstva, praznujemo mednarodni dan knjig za otroke.

Oglas