Konjice, Zreče, Oplotnica: Poštni uslužbenci decembra zasuti z delom

Rekordi. Na Pošti Slovenije so minuli december zaznali rekordno število poštnih pošiljk. Kako so letošnji december doživeli nekateri poštni uslužbenci v Slovenskih Konjicah, Zrečah in Oplotnici?

Vsako leto decembra imajo poštni uslužbenci več dela kot običajno, letos pa se je zaradi pandemije njihov obseg dela izjemno povečal.
Zaradi omejitev, kot je zaprtje večine trgovin, se je veliko nakupov preselilo na splet. To pomeni, da so na poštah beležili rekordno povečanje števila pošiljk, zaradi veljavnih ukrepov, kot je omejeno število strank v poslovalnicah, pa so se pred nekaterimi poštami vile čakalne vrste.
In kako so letošnji december doživeli nekateri poštni uslužbenci v nekateriih krajih?

Pošta Slovenske Konjice

“Zaposleni na pošti Slovenske Konjice smo se močno potrudili, k delu pristopili s pozitivno energijo in timskim delom, da smo svojim strankam pošiljke dostavili redno, kljub povečanemu obsegu dela in nastali situaciji zaradi covida. Našim strankam se zahvaljujemo za strpnost, v novem letu pa jim želimo obilo zdravja in vse dobro,” so sporočili iz pošte Slovenske Konjice.

Pošta Zreče

Z močno povečanim obsegom prometa, predvsem prenosa paketnih pošiljk, so se minuli december spopadali tudi zaposleni na pošti Zreče.
“Zaposleni na pošti Zreče smo se zelo trudili, da smo v danih razmerah storili vse, da razveselimo čim več naših sokrajanov. Želeli bi se zahvaliti vsem našim strankam, ki so, kljub svojim željam in potrebam, ki jim nismo mogli vedno ugoditi v pričakovanih rokih, z razumevanjem in strpnostjo sprejeli naša prizadevanja, da v razmerah, v katerih smo se znašli zaradi pandemije, ohranjamo s pismi in paketi pristne stike med sorodniki, prijatelji in sokrajani.
Vsem krajanom občin Zreče in Vitanje želimo člani kolektiva pošte 3214 Zreče veliko zdravja, sreče in medsebojnega razumevanja v novem letu 2021,” je sporočil vodja zreške pošte Aleš Žnidarič.

Pošta Oplotnica

Del uslužbencev pošte v Oplotnici ob odprtju prenovljene pošte pred dvema letoma.

Tudi na pošti v Oplotnici so se decembra soočili z izredno povečanim obsegom dela, tako v dostavi kot pri sprejemu pošiljk na pošti.
“Pismonoše so se izredno potrudili in pokazali skrb ter odgovornost do svojega poklica in dostavili prav vse prispele pošiljke, še posebej pakete, v katerih so prejemniki nestrpno pričakovali naročene izdelke. Da smo lahko to izvedli, smo tudi na naši pošti podaljšali delovni čas do 18.00 ure in tako omogočili vsem naslovnikom, ki so bili v času dostave odsotni, da so lahko še isti dan dvignili svojo pošiljko na pošti,” je sporočila vodja oplotniške pošte Petra Zovkič.

Oglas