Konjičanka se poteguje za naziv Miss športa Slovenije 2016

 

To soboto bodo izmed enajstih mladih slovenskih športnic, v Linhartovi dvorani, v Cankarjevem domu izbrali tisto, ki bo postala Miss športa Slovenije 2016.

Za naziv Miss športa Slovenije 2016 se letos poteguje tudi 19-letna Konjičanka Eva Petrič, ki se ukvarja s športnim plezanjem. Del njene športne preteklosti pa so bile tudi športne aktivnosti kot so atletika, igranje odbojke, ples in mažoretke. Trenutno obiskuje Pedagoško fakulteto v Mariboru, smer športno treniranje. Miss športa Slovenije si želi postati zaradi dolgoletne želje po tem nazivu in želje po novih izkušnjah. Eva ima v življenju najraje šport in glasbo, njen moto pa je: “Uživaj življenje, ki ti je bilo dano in ga maksimalno izkoristi.”

Po dveh mesecih priprav, vaj, fotografiranj in snemanj, bo to soboto znano, katera bo prejela naziv Miss športa Slovenije 2016. Izbor za miss športa se nekoliko razlikuje od siceršnjih podobnih izborov. Kot so organizatorji povedali, želijo med mlade razširiti pomembnost športa, aktivnega in zdravega življenja. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je eden od organizatorskih namenov, da bi tudi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje. Na tem izboru iščejo najboljšo kombinacijo med športno aktivnostjo, lepoto in simpatičnostjo. Za favoritko se lahko glasuje do tega petka zvečer na uradni spletni strani izbora.