Konjičani dobili tekmo svetovnega pokala v boksu

Slovenske Konjice so dobile tekmo svetovnega pokala v boksu. S tem bodo že uveljavljen Grand Prix še nadgradili. To kar slovenskemu boksu ni uspelo od osamosvojitve, je marljivim konjiškim organizatorjem torej uspelo v pičlih treh letih. Slovenske Konjice tako stopajo na veliki športni zemljevid sveta s tekmami najvišjega ranga. Dogodek pod okriljem Mednarodne boksarske zveze AIBA in evropske boksarske zveze EUBC bodo Konjičani naslednje leto gostili med 3. in 6. novembrom.
Damjan Šel, predsednik BK Slovenske Konjice: “Na to smo čakali od samostojnosti Slovenije. Izjemno sem vesel, da bo tekma svetovnega pokala doma, tu v Slovenskih Konjicah. Slovenci do sedaj nismo imeli priložnosti za organizacijo tekem najvišjega ranga, sedaj je premagana končno tudi ta bariera. To je pravzaprav fantastično. Konjice bodo tako videle najboljše svetovne boksarje. Dobro pa se zavedam, da nas čaka veliko dela. Takšen športni dogodek za seboj potegne velik organizacijski zalogaj, vendar ni nobenega strahu, saj imamo veliko izkušenj. Organizacijski odbor, ki pripravlja Grand Prix Slovenske Konjice na čelu s predsednikom Nanijem Matjašičem, ima bogate mednarodne izkušnje, saj so med drugim organizirali tudi prvo borbo za naslov svetovnega boksarskega prvaka v Sloveniji nasploh, ko je Dejan Zavec premagal Martineza in dobili takrat najvišjo oceno svetovne boksarske organizacije. Vesel sem tudi zato, ker bodo mladi konjiški boksarji del tega spektakla.”
Nani Franc Matjašič, predsednik organizacijskega odbora: “Želeli smo takšen razplet ob oddaji kandidature, saj smo dobili zares najvišje ocene za konjiški boksarski Grand Prix. Res pa je, da sta tako svetovna, kot evropska boksarska zveza (AIBA in EUBC) izredno strogi pri dodelitvi tekmovanja. Zato smo tega toliko bolj veseli in ponosni na vse, kar smo sedaj zgradili. To je enostavno priznanje vsem strukturam v mestu, ki so zadolžene za šport. Z delom začnemo takoj, saj tekme najvišjega ranga zahtevajo popolno organizacijo. Želimo se temeljito pripraviti tako na izvedbo same tekme, kot vseh spremljajočih prireditev, ki bodo še dodatno popestrile dogajanje v mestu. Zdaj ima konjiški boks na stežaj odprta vrata za nadaljnji razvoj.”