Konjičan Ivan Mehle: “Lepo je biti Prostofer!”

Največ kilometrov v sklopu projekta Prostofer je na Konjiškem tudi lani prevozil Konjičan Ivan Mehle, pišejo v zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE.

Že skoraj pet let v občini Slovenske Konjice v sklopu vseslovenskega projekta Prostofer starejšim občanom omogočajo brezplačne prevoze. Že prvo leto se je mreži prostovoljnih šoferjev, potem ko je o tem prebral članek v lokalnem časopisu NOVICE, pridružil Konjičan Ivan Mehle.
Februarja leta 2017 je z občinskim električnim vozilom opravil prvi ‘prostoferski prevoz’ na Konjiškem. Odtlej je med najbolj prizadevnimi prostovoljnimi šoferji na tem območju, saj z občinskim vozilom vsako leto prevozi največ ‘prostoferskih’ kilometrov. Tako je bilo tudi lani.

Želi pomagati starejšim
Ivan Mehle je eden od desetih prostovoljnih šoferjev, ki so v projekt Prostofer vključeni v občini Slovenske Konjice. V projekt se je prijavil, ker želi pomagati starejšim.
“Zavedam se, da bom tudi sam, ko bom starejši, morda potreboval pomoč. Ko vidim, kako so ljudje zadovoljni in hvaležni, ko jih odpeljem po opravkih, jih brez težav počakam tudi več ur, jim pomagam zložiti stvari iz nakupovalnega vozička in vrečke odnesti v stanovanje, je nekaj najlepšega. Tega zadovoljstva ne bi odtehtalo nobeno plačilo,” je za NOVICE povedal Ivan, ki je z najbolj zvestimi uporabniki Prostoferja v vseh teh letih sklenil tudi pristna prijateljstva. (N. K.)
Kdo so uporabniki Prostoferja, kam jih Ivan najpogosteje odpelje in koliko kilometrov so prevozili lani, preberite v zadnjih NOVICAH, kjer pišejo tudi, kako se pridružiti prostovoljnim šoferjem, kako do brezplačnega prevoza in opozarjajo, da uporbaniki potrebujejo tudi prevoze do bolj oddaljenih mest.

Oglas