Konec evropskega prvenstva za neprepričljive Slovence

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na tekmi tretjega kroga evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem v Debrecenu izgubila proti Črni gori z 32:33 (19:16). Slovenija je v skupini A osvojila tretje mesto in končala svoje nastope na letošnjem zaključnem turnirju.
Varovanci selektorja Ljubomirja Vranješa po tekmi niso skrivali razočaranja. Gašper Marguč je dejal: “Težko je najti prave besede, tokrat smo se enostavno osramotili. V prvem polčasu je bila naša igra še sprejemljiva, v drugem pa … V končnici tekme smo enostavno naredili preveč napak, prejeli preveč golov in zastreljali zadnje tri sedemmetrovke. Za poraz smo sami krivi, nismo se smeli pripeljati v položaj, v katerem smo se znašli. Razočarali smo sami sebe in naše navijače, a resnica je, da na tem prvenstvu nismo bili pravi na nobeni tekmi.” kritično je nastop Slovenije ocenil tudi Jure Dolenec: “V Debrecenu nismo prikazali niti ene prave tekme, nismo izkoristili svojega potenciala. Poraz je izjemno boleč. Tokrat sem doživel eno največjih razočaranj v moji reprezentančni karieri. Prvič se na tej ravni tekmovanja nisem prebil v drugi del tekmovanja, o vsem skupaj bo potrebno temeljito razmisliti in videti, kako naprej.”
Slovenijo so sicer v Debrecenu zastopali tudi trije člani Celja Pivovarne Laško, Tilen Kodrin, Vid Poteko in Matic Suholežnik. (RZS, JM)
Foto: EHF