Koncert ob 70-letnici ustanovitve Moškega pevskega zbora Vitanje

Sinoči je vitanjska kulturna dvorana KSEVT pokala po šivih. Potekal je namreč jubilejni koncert Moškega pevskega zbora Vitanje, ob 70-letnici ustanovitve zbora.

Koncert je povezoval Blaž Šef, sicer igralec v Slovenskem mladinskem gledališču. Pester glasbeni program so člani Moškega pevskega zbora, skupaj z zborovodkinjo Darinko Ivačič razdelil na sklop ljubezenskih in domoljubnih pesmi. Ob koncu pa so ubrano zapeli še pesmi jugoslovanskih bratov. Na odru so se jim pridružili tudi solist Samo Ivačič in skupina MI4je skupaj z Jakobom Ivačičem. Za smeh sta poskrbela Rudi (humorist Sašo) in Gela.

Prijeten pevski večer je bil tudi v znamenju Gallusovih značk, ki jih Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) podeli posameznikom za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. V imenu območnega združenja JSKD Slovenske Konjice jih je članom moškega pevskega zbora Vitanje podelila Breda Slapnik, vodja območne izpostave. Ob visokem jubileju pa je zboru čestital tudi župan Občine Vitanje, Mirko Polutnik. V svojem govoru je med drugim dejal: “Malo je pevskih zborov, ki se lahko pohvalijo s tako tradicijo delovanja. Ponosni ste lahko na svoje uspehe in mi smo ponosni na vas!

Tudi člani Moškega pevskega zbora so se zahvalili zborovodkinji in nekdanjemu zborovodju, Francu Pokliču. Na koncu so na oder prišli še vsi nekdanji člani zbora in skupaj so zapeli dve pesmi. Zahvalili so se tudi vsem sponzorjem in vsem, ki so jim pomagali pri pripravi koncerta. Sledila je še pogostitev vseh zbranih v avli KSEVT-a, udeleženci pa so lahko domov vzeli še bilten, ki so ga pripravili ob jubileju in zgoščenko.

Oglejte si zanimivo fotogalerijo, kdo so bili prejemniki Gallusovih značk pa si v četrtek preberite v NOVICAH!