Končana ena najuspešnejših sezon za celjsko hitrostno drsanje


Finale mednarodnega pokala Alpe Adria v hitrostnem drsanju je bilo letos v Celju, kjer je nastopilo 164 tekmovalk in tekmovalcev iz desetih držav: Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Romunije, Slovaške, Nemčije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Bolgarije.
Člani Drsalnega kluba Celje so na domačem ledu izboljšali kar nekaj osebnih rekordov: Vid Gal na 500 m, Zoja Felicijan na 500 m, Filip Škof na 500 m, 777 m in 1.000 m, Ajši Zhang pa na 333 m in 777 m. Poleg tega je Tibor Komerički slavil v kategoriji mlajših mladincev (Junior B Men), Dina Špan pa je v kategoriji mlajših mladink (Junior B Women) zasedla drugo mesto. Prav tako je na drugem mestu pristal Vid Gal v članski kategoriji (Men).
“Sezona 2022/2023 je bila ena najuspešnejših sezon za hitrostno drsanje na kratkih progah v Sloveniji. Prva večja novica na začetku letošnje sezone je bila, da so v Kranju ustanovili nov klub, ki je naš šport vsaj malo razširil po Sloveniji. Sledila so številna tekmovanja in številni odlični rezultati naših drsalcev,” je ob koncu sezone povedal reprezentančni trener in trener hitrostnih drsalk in drsalcev v celjskem klubu Martin Kolenc.
Vse pomembnejše rezultate minule zime in uvrstitve Celjanov v skupnem seštevku Pokala Alpe Adria lahko preverite v tedniku Celjan. (Jure Mernik)
Foto: DK Celje