Kolesarje začenjajo z dirko Po Sloveniji, prihajajo tudi na štajerske ceste

Elia Viviani of Team SKY, Mark Cavendish of Team Dimension Data, Matej Mohoric of Lampre - Merida, Jure Golcer of Adria Mobil and Dare Rupar during press conference of cycling race Po Sloveniji - Tour de Slovenie 2015 on June 15, 2016 in Hotel Jama, Postojna, Slovenia. Photo by Morgan Kristan / Sportida

S startom prve etape v Ljubljani se bo zgodaj popoldne začela 23. kolesarska dirka Po Sloveniji, ki bo karavano s približno 150 kolesarji iz 19 ekip v soboto in nedeljo pripeljala tudi na štajerske ceste. Direktor dirke Bogdan Fink pričakuje, da bo letošnji zmagovalec določen s sobotnim nekaj manj kot 17 kilometrov dolgim kronometrom na Celjsko kočo. Zadnji dan, v nedeljo, bo start etape v Rogaški Slatini, od koder se bodo kolesarji odpeljali v Novo mesto.
Da bo dirka zelo zahtevna so si bili na včerajšnji novinarski konferenci enotni tudi Mark Cavendish (Team Dimension Data), Elia Viviani (Team Sky), Matej Mohorič (Lampre-Merida) in Jure Golčer (KK Adria Mobil). “Kot vedno se za domačo dirko skušam kar najbolje pripravit. Z ekipo smo bili na pripravah v Planici, kjer smo dobro trenirali. Ogledali smo si tudi traso 2. in 3. etape, tako da ni neznank. Pred samo dirko je o uvrstitvah nehvaležno govorit. Lahko pa zagotovim, da bomo dali vse od sebe in da bo konkurenca imela probleme z nami v boju za najvišja mesta,” je povedal Golčer.

Foto: Luka Maselj