Koktejl rim izpod peresa Anje Smogavec

Danes popoldne je na Izletniški kmetiji Janžič v Tinjski Gori potekala predstavitev prve pesniške zbirke Anje Smogavec. Anja, naša nekdanja dopisnica, je v zbirki z naslovom Koktejl rim zbrala 65 pesmi, ki so nastajale kar nekaj let. V pesmih se najdejo tako ljubezenske kot domišljijske tematike, sama pa pravi, da je prav vsaka posebna in da vsaka nosi svojo zgodbo. S pisanjem pesmi je sicer začela že ob koncu osnovne šole, vendar je sprva dala prednost pisateljevanju in ob končanem srednješolskem izobraževanju spisala roman Pasti ljubezni.

Čeprav boleha za cerebralno paralizo, je Anjino življenje zmeraj »v polnem teku«, kot pravi sama. Čez vikend rada obiskuje veselice. »Večkrat se je zgodilo, da po veselici nisem šla spat, ampak pisat pesmi,« v smehu pove.

 

Anja, sicer univerzitetna diplomirana socialna delavka, na vprašanja o prihodnosti odgovarja: »Želje za prihodnost ostajajo. Ampak sama raje počakam, da dozorijo. Dam času čas.« Priznava, da si je nekoč porodila ideja, da bi zapisala knjigo o sebi in svojih preizkušnjah, ki jih je bila primorana prestati zaradi cerebralne paralize.

Dogodek je s pesmimi popestril kvartet Odmev, hkrati pa je bila izrečena pobuda, da bi omenjen kvartet nekaj Anjinih pesmi tudi uglasbil. (Anja Sobočan)

Oglas