Potrebujemo:
500 g moke za kvašeno testo
kocko kvasa
60 g margarine
80 g sladkorja
2 jajci
1 rumenjak
2 dcl mleka
pol limonine lupine
vanilijev sladkor
žličko soli
žličko vanilijevega ekstrakta
4cl belega ruma
Za nadev:
250g kokosove moke
1,5 dcl kokosovega mleka
2 žlici kisle smetane
100 g masla
2 jajci
vanilijev sladkor
- sladkorja
Kvas razdrobimo v večjem kozarcu in ga zmešamo z žličko moke, žličko sladkorja ter nekaj žlicami mlačnega mleka. Počakamo, da se naredi kvasec. Moko presejemo v posodo v kateri bomo pripravljali testo. Na sredi naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasec. Vse skupaj premešamo. V posebni posodi stepemo jajca in rumenjak, ki smo jim primešali sladkor, vanilijev sladkor, na sobno temperaturo ogreto margarino, limonino lupino, ščepec soli, vaniljev ekstrakt in rum. Tako pripravljeno mešanico dolijemo k moki in dobro premešamo. Počasi dolivamo mlačno mleko in mešamo naprej. Ko dobimo kompaktno, ravno prav mehko kepo testa, jo gnetemo 10-15 minut. Testo preložimo v posodo za vzhajanje in pustimo na toplem. Testo naj vzhaja 1 uro. Vzhajano testo razvaljamo na pomokani površini. Premažemo ga z nadevom in zvijemo v potico. Potico preložimo v pomaščen pekač, kjer naj pred pečenjem vzhaja še pol ure. Pred pečenjem jo še večkrat prebodemo. Pečemo približno eno uro na 180 stopinj.
Nadev:
Jajca in na sobno temperaturo ogreto margarino ter sladkor penasto umešamo z ročnim mešalnikom. Dodamo vanilijev sladkor, kokosovo moko, kokosovo mleko in kislo smetano. Vse skupaj dobro premešamo. Če je nadev pregost, dodamo malce mleka.