Knjigi tedna Celjske Mohorjeve: PECIVO S STEVIJO ter STEVIJA – čudežno sladilo*

splet-stevia* oglasno sporočilo

Švicarska nutricionistka Brigitte Speck, ki stevijo že dolgo preučuje, je v kuharici Pecivo s stevijo zbrala številne že preizkušene recepte za znane slaščice – brez odvečnih sladkih ogljikovih hidratov!

Stevija je dobrodošla novica za sladkorne bolnike in vse, ki se radi sladkamo brez slabe vesti. Starodavno južnoameriško naravno sladilo si utira pot tudi v Evropo. Ker je rastlina, ki jo lahko gojimo tudi doma, kar 300-krat slajša od sladkorja, moramo pri uporabi upoštevati nekatera pravila.

Priročnik v uvodu prinaša predstavitev te čudežne rastline – od zgodovinskega pregleda do botanike, načinov gojenja in uporabe različnih oblik tega sladila. Glede na visoko stopnjo sladkosti je treba pri uporabi za pripravo slaščic upoštevati določena pravila. Avtorica vse to podrobno predstavi, zato bodo vsi, ki se radi sladkajo, pa se zaradi zdravstvenih ali z debelostjo povezanih težav s sladkorjem ne smejo, gotovo navdušeni nad to prvo kuharico s stevijo v slovenščini!

Po knjigi Pecivo s stevijo, ki je kot prvi kuharski priročnik s stevijo v slovenščini leta 2013 izšla pri Celjski Mohorjevi, Stevija – Čudežno sladilo prinaša recepte za številne druge slastne dobrote, ki jih ne prištevamo vselej med sladke jedi.

Zdravo naravno sladilo

Stevija je naravno sladilo brez kalorij. Ker ne zvišuje ravni krvnega sladkorja, je primerna za ljudi s prekomerno težo, za hiperaktivne otroke, za sladkorne bolnike tipa 1 in tipa 2.

Slastne dobrote s stevijo

Osvežilne pijače, jogurti, sadni namazi, narastki, kreme, pene, sladoledi, drobno pecivo in kolači – naravno sladke sladice s stevijo.

Vkuhavanje s stevijo

Stevija je primerna tako za vkuhavanje sadja – kompote, marmelade, sirupe –, kot za vlaganje zelenjavnih sladkokislih jedi.

Pečemo s stevijo

Vse skrivnosti od potice do pit v posebni knjigi Brigitte Speck Pecivo s stevijo.

V tem tednu enotna znižana cena 10,00 EUR/izvod: v knjigarni Celjske Mohorjeve na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo

Oglas