Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: VSAK TRENUTEK ŠTEJE*

* oglasno sporočilo

Vsak trenutek je vredno živeti, silovito živeti!

Vsak trenutek šteje je mladinski problemski roman, namenjen zrelemu bralcu. V zgodbi spremljamo zadnji dan življenja glavnega protagonista Giacoma (Mina), ki sveže zaljubljen v Martino po zaključku mature komaj čaka na počitnice s prijatelji. Čeprav ga že cel dan spremlja glavobol, ga to ne skrbi preveč, izposodi si očetov avto in se s prijateljem Fabionom (Fabom) poda na dolgo vožnjo proti Gallipoliju. A Giacomo tja nikoli ne prispe …

Ob vstopanju v svet odraslih se v prvoosebni pripovedi srečamo s temami iskanja lastne identitete in odgovornosti, spolnega nasilja, iskrene ljubezni, nezlomljivega prijateljstva in velikih želja z obetom svetle prihodnosti – a v soočenju z ugaslim mladim življenjem, z minljivostjo. Roman lahko beremo tudi kot Giacomov osebni dnevnik o polno preživetih minutah njegovega zadnjega dne, v katerem se pripovedovalec osredotoča na številne tu in tam raztresene malenkosti, ki kličejo po razumevanju, kako dragocen je vsak trenutek, kako pomembno je vsakega živeti polno, kot bi bil zadnji. Pretresljivo, a globoko nagovorljivo branje tako za mladostnike kot za odrasle bralce.

Vabljeni v Mohorjevo knjigarno na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org, po elektronski pošti knjigarna-ce@celjska-mohorjeva.si ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva družba vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo

Oglas