Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: SKRIVNOSTNO IN ČUDOVITO VESOLJE*

* oglasno sporočilo

Več ko vemo o vesolju, več se nam o njem odpira vprašanj. Med Francozi izjemno priljubljen znanstvenik in popularizator znanosti kanadski astrofizik Hubert Reeves v igrivem dialogu z Anne Alter odpira vsemirje otroški radovednosti. Knjižica, namenjena osnovnošolcem prvih dveh triad, vabi k odkrivanju sveta, ki nas obdaja, k radovednosti pri postavljanju vprašanj ter k vedoželjnosti za zagnano iskanje novih odgovorov.

Dialoško zastavljena in prikupno ilustrirana knjiga odpira razmišljanje o tem, kaj vse je vesolje, kako podobni in kako različni sta sestri Venera in Zemlja, kaj je povzročilo, da se je v vesolju pojavila snov, kako nemirne so galaksije in kje se rodijo zvezde, kako je nastalo naše Osončje in kako se je na Zemlji pojavilo življenje. Znanstvena spoznanja predstavi na nazoren, otrokom razumljiv način. Hkrati pa mlade nadobudneže vabi, naj z zvedavim pogledom in odprtostjo za življenje tudi sami začnejo odkrivati svet. Knjižica, ki jo bodo otroci z veseljem prebirali sami ali v družbi staršev in vzgojiteljev.

Vabljeni v Mohorjevo knjigarno na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org, po elektronski pošti knjigarna-ce@celjska-mohorjeva.si ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva družba vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo

Oglas