Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: PODORANE SANJE*

podorane sanje splet* oglasno sporočilo

To je preprosta osebno – izpovedna poezija. Namenjena bralcem, ki čutijo domovino, zemljo in kmečki svet. In so jim prispodobe iz tega sveta blizu.

Domovina je več kot površina na zemljevidu zemlje in več kot skupen prostor za življenje različnih ljudi, ki so tu postali doma. Domovina na zemlji je svet, ki mu človek ne daje zgolj antropocentrično mero rasti tudi drugega živega, kakor je bila dana njemu, ampak jo tudi dopušča. Domovina je začasno gostoljubje na svetu, ki ga človek ni ustvaril, čeprav ga spreminja. Človek je dobil svet in sebe tako, da bi v svetu lahko našel svojo domovino. Nemara, da bi jo tudi vzljubil in opeval.

Ali lahko to najdemo v Kuntnerjevih pesmih o pozabljenju in iskanju ljubezni do doma? Nedvomno nam je to potrebno, saj se bomo brez tega izkoreninili, kakor nam je v pesmih upal to povedati Tone Kuntner. Sanje so sicer podorane, pa ne uničene.(Aleksander Zorn)

Namesto redne cene 18 EUR znižana cena 9,50 EUR: v knjigarni Celjske Mohorjeve na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo