Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: NAJVIŠJA GORA KNJIG NA SVETU*

* oglasno sporočilo

Mali Erik že odkar pomni razmišlja le o tem, kako bi lahko letel. Zasanjano sledi črtam, ki jih po nebu rišejo letala, se spogleduje s pticami, neuspešno izdeluje krila. Vsak božič in rojstni dan komaj premaguje razočaranje, ker je spet ostal praznih rok – brez kril, s katerimi bi lahko poletel. Vse do dne, ko mu mamica pove, da je leteti mogoče tudi drugače, in mu v roke položi knjigo …

Avtorica se na izviren način loti teme, ki bržkone vznemirja vsakega otroka: želje, da bi znal leteti. Besedilo izriše z virtuoznimi potezami in ga mojstrsko nadgrajuje z ilustracijami, ki Erikovo zgodbo ne le dopolnjujejo, temveč ob njej izrisujejo še nove/stare zgodbe. Mali bralec radovedno obrača strani v pričakovanju, kako se bo Eriku izpolnila njegova želja: leteti! Na vsaki ga čaka novo presenečenje … in malo višja skladovnica knjig! Z vsako prebrano knjigo se Erikov razgled širi, hkrati pa se viša njegovo vzletišče! Mlade bralce in bralke vabi, naj poletijo na krilih besed in domišljije.

Vabljeni v Mohorjevo knjigarno na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org, po elektronski pošti knjigarna-ce@celjska-mohorjeva.si ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva družba vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo

Oglas