Kje je medved z Lipoglava in Stenice?

Na Stenici in Lipoglavu so prejšnji teden opazili medveda. Gre za istega? Najbrž.

Po gozdovih na Vitanjskem in Konjiškem se je prejšnji teden sprehajal precej nenavaden obiskovalec. Najprej so medveda opazili na Stenici v občini Vitanje, nekaj dni zatem pa je manjši medved presenetil voznika na Lipoglavu – ta je medveda med begom v bližnji gozd celo posnel.
Bojan Bračič s konjiške enote Zavoda za gozdove predvideva, da gre za istega medveda. Verjetno gre za samca, ki je na Stenico in kasneje na Lipoglav zašel s Koroške, kjer sta se zadnje tedne ločeno gibala dva medveda, starejši in mlajši. Mogoče bi bilo, da je opaženi medved eden od teh.

Kje je?

Ker kakšnih novih sledi do danes niso odkrili, ni znano, kje se medved giba zdaj. Jasno pa je, da ne gre za mladička z mamo, saj je bil medved na posnetku večji. Tudi starešina Lovske družine Loče Janez Špes je prepričan, da gre za starejšega medveda, starega nekje od dve do tri leta, torej že v obdobju, ko je zapustil mamo in se osamosvojil.

Opazite sled? Javite!

Lovci in gozdarji bodo morebitno gibanje medveda po gozdovih tega območja tudi v prihodnjih dneh budno spremljali. Vse obiskovalce gozdov pa prosijo, da jim sporočijo, če bi kje opazili medvedjo sled ali celo samega medveda.
Več in podrobneje o tem pa ta četrtek pišemo v novi številki lokalnega časopisa NOVICE.