Kickboks: dvojčici iz Celja zavzeli evropski vrh

V Črni gori so organizirali evropsko prvenstvo v kickboxingu za kadete in mladince, kjer se je merilo več kot 1.100 borcev iz 39 držav. Vse tri Celjanke, varovanke Uroša Bernarda, njihovega klubskega trenerja in trenerja reprezentance, so posegle po medaljah.
Privržence tega športa je nedvomno najbolj razveselilo sestrsko finale v kategoriji light contact do 65 kilogramov. Na tatamiju sta se po več letih, ko sta znova pristali v isti kategoriji, pomerili Larisa Žagar Slemenšek in Alisa Žagar Slemenšek. V tesni in napeti borbi je 18-letna Alisa morala priznati premoč sestri in se zadovoljiti s srebrom. Larisa, ki se je prejšnji mesec s članskega svetovnega prvenstva vrnila s srebrno medaljo, se je tokrat, kot je napovedala, okitila z zlatom in naslovom evropske prvakinje.
Na evropskem prvenstvu je celjski Športni klub Hyong v barvah slovenske reprezentance zastopala še Maša Kenjalo, ki je nastopila v kategoriji light contact do 60 kilogramov. Maša je med deseterico tekmovalk zasedla odlično tretje mesto. Larisa Žagar Slemenšek se je pomerila še v disciplini point fight in se tudi tam uspešno prebila do polfinala in brona. Kaj sta povedali glavni junakinji, preberite v sredinem Celjanu.
Foto: osebni arhiv

 

Oglas