Kdo so naj inovatorji v celjski regiji?

Regionalna gospodarska zbornica Celje je že 22. leto zapored najbolj inovativnim v celjski regiji podelila priznanja. Na razpis, ki je bil odprt do 15. aprila je bilo prijavljenih 16 inovacij iz 13 podjetij pri katerih je sodelovalo 52 inovatorjev. Ti so prijavili 8 procesnih inovacij, 7 produktnih in 1 kombinirano inovacijo. Komisija za ocenjevanje inovacij, v sestavi predsednice mag. Iva Mlinšek Lešnik in člani Daniel Knez, Marko Tukarić in Martin Derstvenšek, je inovacijske prijave prejela v pregled in določila 4 zlata priznanja, 5 srebrnih priznanj, 4 bronasta priznanja in 3 priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Podeljeno bo tudi posebno priznanje, podjetju Štore Steel, za dolgoletno sodelovanje na razpisu za inovacije celjske regije. Tri najvišje ocenjene inovacijske prijave se uvrstijo na nacionalni nivo.

PREJEMNIKI ZLATIH PRIZNANJ

Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, za vpeljavo biorazgradljive vrvice v hmeljišča in uporabo hmeljevine v novih industrijskih produktih, Kronoterm, za toplotno črpalko VERSI, Engrotuš za projekt Ana Roš & Tuš in podjetje CPPE za vertikalni konični liofilizator z visoko-strižnim mešalom. Slednji se niso uvrstili na nacionalni nivo.

PREJEMNII SREBRNIH PRIZNANJ

Cinkarna Celje je priznanje prejela za razvoj postopka industrijske proizvodnje fito farmacevtske učinkovine tribazični bakrov sulfat, družba Bosio za industrijsko peč za toplotno obdelavo statorjev in rotorjev za elektromotorje za električne avtomobile, podjetje Bisol Group za BISOL Supreme, ki je prva in edina serija fotonapetostnih modulov na svetu, ki ponuja 25-letno 100 % jamstvo izhodne moči, podjetje Hermi za police Fast Klick, ki omogočajo hitrejše in enostavnejše medsebojno spajanje brez uporabe vijakov, dodatnega spojnega elementa in orodja ter družba T.R.I. za spominsko svečo.

PREJEMNIKI BRONASTIH PRIZNANJ

Podjetje Novem Car Interior Design je priznanje prejelo za vrtljive palete za lakiranje izdelkov BMW G3X, podjetje GKN Driveline Slovenija za implementacijo kamerne kontrole števila ležajnih iglic na tripodi ter implementacijo kontrole orientacije tripode na montaži polgredi s pomočjo kamere. Bronasto priznanje je prejelo tudi podjetje Kočevar za multi-točkovno hitro menjalno orodje.

PRIZNANJE ZA PRISPEVEK NA PODROČJU INOVATIVNOSTI

Prejelo ga je podjetje Štore Steel za čistilni kos na SDG skrinjah, tudi za napravo za montažo in demontažo sklopk ter za inovacijo hlajenje obračalne glave.

Oglas