Kdo so nagrajenci literarnega natečaja bistriške knjižnice?

Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica je s podelitvijo priznanj zaključila literarni natečaj na temo Čez potok skače, kjer je most.
Z odzivom na prvič razpisani literarni natečaj so bili v knjižnici zelo zadovoljni. Prejeli so kar 95 prispevkov avtorjev iz vse Slovenije. Vsa prispela literarna dela so izdali v obsežnem zborniku na 238 straneh. Na prireditvi ob zaključku natečaja v dvorani Kina Slovenska Bistrica pa so v družbi gosta Toneta Partljiča razglasili zmagovalce in prebrali odlomke zmagovalnih besedil.

Kako je odločila strokovna komisija?
Med odraslimi avtorji je najboljšo kratko zgodbo za otroke in mladino napisala Špela Svenšek – Pravljice za mravljice. Za kratko zgodbo za odrasle sta bila nagrajena Dušica Kores za delo Sosedska pomoč in Janez Ülen za zgodbo Žepna matematika. Najboljšo pesem za otroke in mladino je spesnila Alenka Kokalj (Noče), najboljšo pesem za odrasle pa Lana Prosenak (Metamorfoza v nič).
Med mladimi avtorji je bila za kratko zgodbo nagrajena Kaja Vidmar (Vse, kar vidim), za pesem za otroke in mladino pa Ana Kumperger (Ribarjenje).
Kot najboljše besedilo natečaja je strokovna komisija izbrala delo Špele Svenšek Pravljice za mravljice.
(B. P., Foto: Drago Jovič)