Kdo se podaja v boj za župansko mesto v Obsotelju in na Kozjanskem?

Včeraj je bil zadnji rok za vložitev kandidatur za nastop na lokalnih volitvah, ki bodo 20. novembra in na katerih bomo izbirali župane, članice in člane občinskih svetov in svetov krajevnih skupnosti. 

V občinah UE Šmarje pri Jelšah je nastop na volitvah za župana prvi napovedal Matija Čakš, ki se bo potegoval za drugi mandat na čelu občine Šmarje pri Jelšah in nima protikandidata. Tudi letos, že petič brez protikandidata, za župana Podčetrtka kandidira Peter Misja, v tretji mandat na mestu županje Kozjega, se brez protikandidata podaja aktualna županja Milenca Krajnc. Da bo županski kandidat za nov štiriletni mandat župana občine Bistrica ob Sotli, je potrdil tudi Franjo Debelak, naproti pa mu bo stal Robert Žučko, ki se v boj za župana podaja prvič.

Tudi v Rogatcu bodo imeli dva kandidata za župana. Poleg aktualnega župana Martina Mikoliča se v boj za županski stolček podaja še Fredi Ferčec.

Za župansko mesto v Rogaški Slatini pa se podajajo trije kandidati. Poleg aktualnega župana mag. Branka Kidriča, se bosta za mesto župana potegovala še Robert Reich in Albin Šrimpf. (RN)