Kdo kandidira za županski stol v Sl. Bistrici, Makolah, Poljčanah in Oplotnici?

Za županski stol se v Slovenski Bistrici potegujejo štirje
V občini Slovenska Bistrica se bodo (po še neuradnih podatkih) za županski stol potegovali trije kandidati in ena kandidatka. To so: aktualni župan dr. Ivan Žagar, ki kandidira s podporo strank SLS, SDS, NSi in Desus. Ljubo Poles iz Slovenske Bistrice je kandidat Gibanja Svoboda. Matej Španinger s Pragerskega je kandidat SNS. Za županovanje se prav tako poteguje Romana Brzin s Pragerskega, ki pa kandidira s podporo (januarja ustanovljene) stranke ZLS – Za ljudstvo Slovenije.
Za člane občinskega sveta je bilo v občini Slovenska Bistrica vloženih 8 list, in sicer od strank: SLS, SDS, NSi, Desus, Gibanje Svoboda, SD, SNS in ZLS (Za ljudstvo Slovenije).

V Makolah trije županski kandidati
V občini Makole se za mesto župana potegujejo trije: Jožef Trol ter dosedanji župan Franc Majcen kandidirata s podporo skupine volivcev, mag. Danilo Lončarič pa s podporo SDS. Za mesto v 11-članskem občinskem svetu pa se bo v Makolah potegovalo 25 posameznic in posameznikov. Kandidirajo bodisi s podporo katere od štirih skupin volivcev ali pa strank SDS, SD, NSI, SLS. Vse kandidature je občinska volilna komisija že potrdila.

Kdo med štirimi bo županja ali župan Poljčan?
V občini Poljčane bodo zanesljivo dobili novega župana ali županjo, saj dosedanji ne kandidira več. Za županski stol se potegujejo štirje. To so Anita Jodl, kandidatka NSi, Jožef Kohne, kandidat SLS, Zoran Berdnik, neodvisni kandidat in pa dr. Petra Vrhovnik, prav tako neodvisna kandidatka. Za 15-članski občinski svet je bilo vloženih 6 list, podale so jih: NSi, SLS, SDS, Desus, SD in skupina volivcev. Ti podatki so še neuradni, saj kandidature še niso potrjene.

V Oplotnici trije kandidati za župana
Kandidaturi za župana Oplotnice sta že pred časom napovedala aktualni župan Matjaž Orter in Andrej Kos. Po sicer še neuradnih podatkih je kandidaturo vložil tudi Stanislav Volčič – Džuro. Podrobnejši uradni podatki bodo znani v začetku prihodnjega tedna. (B.P. in N.K.)