Kdo je že napovedal kandidaturo na parlamentarnih volitvah na Bistriškem?

Še približno mesec in pol je do parlamentarnih volitev. Seznam kandidatov z Bistriškega, ki so že napovedali in nam tudi sporočili aktivno sodelovanje, je vse daljši.
V volilnem okraju Slovenska Bistrica bodo tako kandidirali: Modest Motaln, kandidat SLS oz. gibanje Povežimo Slovenijo. V stranki SDS je evidentirana kandidatka v tem okraju aktualna poslanka mag. Karmen Furman. Za stranko SD bo kandidiral Tin Kampl s Pragerskega. Za stranko Re.snica pa Nani Franc Matjašič z Zgornje Polskave. Kandidatka stranke NSi bo Alenka Pušnik, doma iz Slovenske Bistrice. Za Desus bo na volitvah kandidiral Bojan Fajs. Kandidat Slovenske nacionalne stranke pa bo v bistriškem okraju kar predsednik stranke, Zmago Jelinčič Plemeniti.
Pomemben del občine Slovenska Bistrica, in sicer območja krajevnih skupnosti Pragersko ter Spodnja in Zgornja Polskava, po novem sodi v volilni okraj Maribor I. V tem okraju sta doslej kandidaturo napovedali dve občanki Slovenske Bistrice, to sta: Za SLS oz. gibanje Povežimo Slovenijo mag. Monika Kirbiš Rojs in pa kandidatka SDS Barbara Klajderič. (B. P.)