Kdo ima največ pod palcem?

Foto Uroš Urlep

V Reviji Manager je minuli petek izšla lestvica 100 najbogatejših Slovencev. Meja za vstop na lestvico se je z lanskih 20,9 milijona evrov povišala na 27,7 milijona evrov. Najbogatejša Slovenca sta še vedno Iza Sia in Samo Login z ocenjenim premoženjem 689 milijonov evrov. Na drugem mestu prav tako ni spremembe, premoženje Sandija Češka in njegove partnerke Livije Dolanc znaša 355 milijonov evrov. Najvišji skok je uspel družini Šešok, lastnikom Iskre.

Kot je za Celjana in Radio Rogla pojasnil urednik edicije 100 najbogatejših Slovencev, Jure Ugovšek, so izmed posameznikov in družin v savinjski regiji in okolici kot najpremožnejše prepoznali člane družine Jager, ki so lastniki istoimenske trgovske verige. Po zaslugi uspešnega lanskega poslovnega leta jih z ocenjenimi 118 milijoni evrov uvrščajo na 14. mesto. Med tistimi z več kot sto milijoni ocenjenega premoženja je družina Strašek, ki ima v lasti uspešno družbo KLS Ljubno. Na 37. mestu je eden od ustanoviteljev Outfita7, Celjan Matej Romih, Maša Pfajfar Toplak in Ivan Pfajfar s celjsko družbo Inpos zasedata 40. mesto, kar je dve mesti višje kot lani, pet mest pa je pridobil Anton Pangrčič s Kovisom.

Kot še dodaja Ugovšek, so med povratniki na lestvico uvrščeni Franc Pišek, lastnik družbe Pišek Vitli Krpan, ustanovitelj Bisola Uroš Merc, družina Pušnik, ki ima v lasti EHO Elektriko, Izidor Krivec, direktor in največji posredni lastnik Celjskih mesnin, in Peter Ofentavšek, lastnik Oplasta. Tako kot lani pa na lestvici iz regije najdemo še Ivana in Črta Cenclja, lastnika celjskega Inela, lastnike Zlatarne Celje, družino Albreht, Mirana Zagožna in družino Moškotevc.