Katero lončnico lahko podarimo ob dnevu žena

Ob zgodnjih spomladanskih praznikih kot je dan žena, materinski dan in dan mučenikov je najpogostejše darilo cvetje. Da bo podarjena lončnica dolgo cvetela, moramo izbrati pravo  za ustrezne pogoje rasti.

V zadnjih letih  se gotovo največ podarjajo orhideje. Te bodo dolgo in hvaležno cvetele pri sobni temperaturi, če jih postavimo na svetlo mesto brez direktnega sonca.

Pri  sobni temperaturi  dobro uspevajo tudi flamingovci, ki z malo oskrbe bogato cvetijo. Drobnocvetni tvorijo stebla, iz katerih  izraščajo cvetovi  skoraj neprekinjeno tudi več let. Kačnikovci s cvetjem v beli barvi v stanovanje prinesejo svežino in očistijo zrak, se lepo razraščajo in prenesejo tudi manj svetlobe, vendar v tem primeru slabše cvetijo. Dobro nam znane afriške vijolice in kalanhoje  so kompaktne rasti in bogato  cvetijo,  če jih dobro oskrbujemo in postavimo na svetlo mesto. Mesnate kalanhoje  in kalandive z mini vrtnici podobnimi cvetovi odlično uspevajo tudi na direktnem  soncu, vendar ne blizu stekla, ki deluje kot leča, da ne pride do opeklin.

 

Oglas