Katere so novosti letošnjega Šentjurjevega

V Šentjurju so šentjurski župan, mag. Marko Diaci, predsednik Mestne skupnosti Šentjur, Jure Raztočnik in vodja TIC Šentjur, Alenka Testaniere, predstavili program in novosti letošnjega že 26. Šentjurjevega.
Večdnevna prireditev in največji turistični dogodek na Šentjurskem se pričenja danes, 21. aprila, s svečano akademijo ob prazniku Mestne skupnosti Šentjur in traja vse do 2. maja.
Kot vsako leto bodo tudi letos vpeljali nekaj novosti v program prireditev. Po besedah Jureta Raztočnika, lahko letos ob postavitvi mlaja pričakujemo uprizoritev preboja zmaja s strani viteza Jurija, člani Lovskega društva, ki praznujejo letos 70 let delovanja, bodo skuhali pravi divjačinski golaž, kot novost pa letos uvajajo tudi festival odraslih folklornih skupin, kjer se bo predstavilo 10 folklornih skupin.
Posebna letošnja novost pa je tudi nov lik, ki bo zabaval obiskovalce. To je Poštni Tonček, ki temelji na resnični osebi iz Zgornjega trga. Poštni Tonček bo obveščal ljudi o dogajanju na prireditvi, poleg tega pa bodo lahko z njegovo pomočjo vsi obiskovalci brezplačno iz Šentjurja v času Šentjurjevega poslali razglednico prijateljem in sorodnikom.