Kapuška – enolončnica iz belega zelja in mletega mesa

Sestavine:

· 1/2 glave sladkega zelja

· 2 rdeči čebuli

· 500 g mletega mesa

· 1 rdeča paprika

· žlica paradižnikovega koncentrata

· 10 sušenih paradižnikov

· žlička mlete sladke paprike

· sol in poper

· timijan

· žlica masla

· malo olivnega olja

 

Priprava:

1. korak:

V večji ponvi na mešanici masla in olja prepražimo mleto meso, da spremeni barvo in zadiši. Meso začinimo s timijanom, soljo in poprom. Proti koncu začinimo še z mleto sladko papriko, med mešanjem še malo popražimo, nato pa meso iz ponve preložimo v skledo.

2. korak:

V ponvi prepražimo nasekljano čebulo in na male koščke narezano rdečo papriko. Po ponvi postrgamo karamelizirane koščke, ki dajo jedi odličen okus. Ko sta čebula in paprika zmehčani in obarvani, dodamo v ponev na trakce narezano zelje, žlico paradižnikovega koncentrata in nekaj žlic vode. Malo posolimo, premešamo, pokrijemo in dušimo na majhnem ognju nekaj minut.

3. korak:

Ko zelje malo upade, dodamo nazaj v ponev tudi meso in na koščke narezan posušeni paradižnik.

Po potrebi dodamo še malo vode in vse skupaj premešano, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo še približno 20 minut.

Enolončnica iz belega zelja in mletega mesa, ki je zelo okusna pa tudi enostavna za pripravo, je priljubljena tradicionalna turška jed.

Oglas