Kakšen šopek podariti? Bolj je pomembna priložnost, večji naj bo šopek in obratno.

Šopki rož nas spremljajo na vseh pomembnejših življenjskih prelomnicah in praznovanjih. Je najbolj razširjeno darilo na svetu. Po navadi s šopkom izrazimo ljubezen in naklonjenost, je darilo za vse priložnosti.

Najbolj razširjen je šopek, ki ga sestavljajo vrtnice, kraljice med rožami. Rdeče vrtnice so simbolično rezervirane za izkazovanje ljubezni, svoj skriti pomen pa nosijo v sebi še ostale barve vrtnic. Rumen šopek vrtnic simbolizira prijateljstvo in kolegialnost, bele vrtnice nedolžnost, šopek vrtnic v rožnati barvi izraža zadovoljstvo in veselje.

Zelo priljubljeni so predvsem spomladi, šopki iz tulipanov. Če vam nekdo podari šopek tulipanov, vam sporoča nekaj veselega, igrivega, mladostnega. Rdeči tulipani predstavljajo alternativo vrtnicam, saj izražajo ljubezen. Šopki rož iz rožnatih tulipanov prenašajo pozitivna sporočila in so najpogosteje rezervirani za družinske člane. Šopek rož iz rumenih tulipanov je običajno namenjen prijateljem ali sodelavcem. Rumena barva namreč ne izraža velike intimnosti, vseeno pa deluje prijetno in optimistično. Vijolični tulipani veljajo za kraljevske. Odlična izbira za posebno osebo z močnim karakterjem! Pogosto šopek cvetja podarjamo tudi kot opravičilo. In če želimo izbrati najbolj primeren šopek za opravičilo, je to zagotovo šopek iz tulipanov.

Vedno bolj priljubljeni so poročni šopki iz nageljnov. Nageljni so zelo zasidrani v slovenski kulturi. Najdemo jih v vseh vrstah dekoracij in poslikav. Z roza nageljni izrazimo ljubezen do matere. So več kot primerni za materinski dan. Bel šopek nageljnov podarjamo ob priložnostih, ko nekomu zaželimo srečo, na primer pred izpitom ali drugim pomembnim dogodkom. Šopek rdečih nageljnov nosi zelo močno sporočilo. Predvsem z njim izrazimo globoko spoštovanje in oboževanje.

Sončnica je roža, ki prinaša sonce. Šopki iz sončnic so zelo primerni ob veselih dogodkih, porokah, krstih, valetah, obletnicah,…

Oglas