Kako pričeti s kettlebell vadbo*

*** oglasno sporočilo

V zadnjih letih smo doživeli pravo revolucijo na področju ukvarjanja s športom. Brez kančka dvoma lahko rečemo, da se danes ljudje bolje zavedamo pomena aktivnega preživljanja časa in pozitivnih učinkov, ki jih ima športna vadba na naše telo. Zato ne čudi, da se čedalje več ljudi odloča za preživljanje prostega časa na kolesu, s tekmo v naravi ali pa v fitnesu. Globalna pandemija, ki je za nekaj časa popolnoma na glavo obrnila naš vsakdan in naša življenja, je še hitreje spremenila naše navade in običaje. Samo pomislite kaj smo počeli med občim zaprtjem javnega življenja ali tako imenovano karanteno.
Tako je množično smo se obrnili k športu ali drugim dejavnostim, ki blagodejno vplivajo na naše telo, ter tudi na našo dušo. Ker pa so bili fitnesi zaprti, nam ni preostalo drugega, kot, da si doma, seveda če nam razmere to dopuščajo, ustvarimo lasten mini fitnes. Številni so se v tistem obdobju odločali za nakup sobnih koles, tekaških prog in drugih fitnes naprav. Zaradi velikega povpraševanja se je tudi čas dobave podaljšal in številni so zaradi tega obupali nad to idejo.

Danes pa se je stanje famoznega razmerja med ponudbo in povpraševanjem nekoliko umirilo. Zdaj so praktično vsi fitnes pripomočki hitro dobavljivi, kar pomeni, da ne boste rabili čakati več mesecev na dostavo blaga. Če si torej še niste ustvarili domačega fitnesa, pa bi si to želeli, potem je zdaj pravi čas, da še pred zimo ujamete priložnost za nakup izdelkov. Ker smo prostorsko in finančno omejeni, se zavedamo, da se številni ljudje ne moremo odločiti za nakup večjih fitnes naprav. A to še ne pomeni, da si ne moremo ustvariti mini domačega fitnesa, ki ne bi mogel služiti svojemu namenu. To pa je seveda krepitev telesa ob skrbi za boljše mentalno počutje po vadbi.

Nekoč so za obvezen element vsakega fitnesa slovele uteži, danes pa so na voljo še boljši fitnes pripomočki, ki skrbijo, da ne dela samo en del mišic in telesa, pač pa skrbi, da je celo telo v gibanju in tako popolnoma krepi telo. Med te izdelke ali pripomočke, če želite, sodi tudi kettlebell. Kettlebell je odličen pripomoček, ki nam omogoča izvajanje številnih vaj, s katerimi krepimo številne mišice.

Pri njegovi uporabi so v uporabi predvsem zadnjične mišice, stegenske mišice, spodnje hrbtne mišice in mišice zgornjega dela hrbta. Tako lahko z nekaj preprostimi vajami okrepimo veliko število mišic. Ni potrebno, da ste strokovnjaki za fitnes, da bi lahko izvajali nekatere vaje s kettlebellom. Če slučajno nimate navdiha, lahko kopico vaj in praktičnih prikazov najdete v številnih videoposnetkih fitnes strokovnjakov in gurujev. Tako boste lahko tudi sami opravljali kakovostne treninge doma. Edino vprašanje, ki vam preostane je, kateri kettlebell naj izberete.

Svetujemo vam, da na začetku ne pretiravate. S tem mislimo na dejstvo, da če nekaj tednov, mesecev ali celo let niste trenirali, potem definitivno ne izbrati težjih kettlebellov. Začnite počasi in postopoma povečujte težo. Sicer se vam zlahka zgodi, da si boste naredili več škode kot koristi. Zadnja stvar, ki jo potrebujete je poškodba mišičnega tkiva, zgoraj naštetih mišic, ki so sila pomembne pri naših vsakodnevnih opravilih. Za začetnike torej povsem zadostuje dvokilska utež. Raje naredite več ponovitev z lažjo kettlebell utežjo, kot pa manj ponovitev s težjimi utežmi. Težo uteži lahko nato postopoma povečujete, saj so kettlebell uteži na voljo v skoraj vseh težah. Po dvokilogramski uteži lahko izberete tisto, ki ima štiri kilograme, pa tisto, ki ima šest, osem, deset in tako dalje. Ko boste enkrat vešči kettlebell uteži pa lahko presedlate tudi na tiste najtežje, ki tehtajo tudi po več kot 20 kg.
Na voljo je torej pestra izbira kettlebell uteži, zato je morda izbira lahko nekoliko težja. Priporočamo vam, da si ogledate res bogato ponudbo, ki jo najdete na spletnem mestu ceneje.si. Tam boste našli kettlebell utež po vaši meri, spletno mesto pa bo poskrbelo, da boste zanjo plačali najugodnejšo ceno na spletu.

*** oglasno sporočilo

Oglas