Kaj se v torek, 28. junija, dogaja na Štajerskem?

*O težavah Celjskega mladinskega centra in o morebitni razrešitvi direktorice Glorijane Veber, je bilo povedanega in napisanega že veliko. V postopek razrešitve jo je poslal svet zavoda, o dokončni umaknitvi pa naj bi danes odločali celjski mestni svetniki. Ti naj bi potrdili tudi predlog, ki predvideva višje cene parkiranja na nekaterih območjih v Celju.

*V Poljčanah se bo popoldne sestal občinski svet. Odločali bodo o obnovi in vzdrževanju javne razsvetljave, o podelitvi denarnih nagrad najboljšim športnikom in med drugim tudi o imenu tamkajšnje osnovne šole, ki jo nameravajo poimenovati po Kajetanu Koviču.

*Ta teden potekajo na Resniku 9. Skumavčevi likovni dnevi. Za spremembo letos ustvarjajo pretežno slikarke in ne slikarji. Temi, na kateri slikajo, so pesmi Jurija Vodovnika in resniška pokrajina. Danes bodo udeleženci obiskali Skomarje.

*V Pionirski knjižnici v Slovenski Bistrici v tem tednu potekajo ustvarjalne delavnice za otroke.

*Danes se začenja 13. pesniški Festival Pranger, ki povezuje Rogaško Slatino s Šmarjem pri Jelšah in Ljubljano. Prvi del festivala bo v Ljubljani, nocoj bodo v Trubarjevi hiša literature med drugim razglasili dobitnika Stritarjeve nagrade – ki jo društvo slovenskih pisateljev podeljuje za mladega literarnega kritika.