Kaj se v torek, 26. aprila, dogaja na Štajerskem?

*Občinska proslava ob dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela bo nocoj v domu krajanov v Makolah. Program pripravlja Prosvetno društvo Anice Černejeve Makole.

*Koza, zmaj in še kaj. Pod tem sloganom bo sredi maja v Kozjem potekalo večdnevno sejemsko, kulturno in folklorno dogajanje. Podrobnosti bodo predstavil danes dopoldne na srečanju z novinarji.
Že zdaj so organizatorji napovedali, da bo na Mednarodnem folklornem festivalu Kozje 2016 nastopilo 6 tujih in 5 slovenskih folklornih skupin, na prireditvi “Koza, zmaj in še kaj” pa se bo predstavilo 11 občin “Kozjanskega” in razstavljavci iz vseh teh občin.

* V Šentjurju bo zvečer Šentjurjeva revija. To bo 26. območno srečanje odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin. Prireditev bo v veliki dvorani Ipavčevega kulturnega centra.

Še namig za praznične dni:
*Na obrežju Koprivnice sta pred dnevi celjska osnovnošolca zasadila več dreves. Nejc Mlakar in Filip Hlačer sta zasadila 16 vrb, povedala pa sta, da sta še posebno jezna na sprehajalce, ki uničujejo drevesa. Mogoče tudi vaša družina te praznične dni zasadi kakšno drevo

Oglas