Kaj se v torek, 24. maja, dogaja na Štajerskem?

*V Celju se bodo zgodaj popoldne sestali mestni svetniki. Na začetku seje jih čaka nekaj kadrovskih imenovanj v občinske javne zavode, med drugim imenovanje direktorja zavoda za kulturo in poklicne gasilske enote. Potem pa bodo svetniki prisluhnili in razpravljali še ob vrsti poročil o delovanju javnih zavodov v mestni občini.

*Spominsko srečanje prijateljev majorja Marjana Streharja bo nocoj v viteški dvorani Bistriškega gradu. 60-letni Marjan Strehar je pred štirimi leti umrl v soteski na Ruškem Pohorju, smrt tega vplivnega veterana slovenske osamosvojitvene vojne pa je zavita v tančico skrivnosti. Na srečanju bo sodeloval tudi Matej Šurc, avtor knjige Prevarana Slovenija, v katerem je med drugim tudi zapis o Streharjem delovanju.

V Pokrajinskem muzeju v Celju pa bodo predstavili novo knjigo o Ani Celjski, celjski kraljici na poljskem prestolu*Celjski gledališčniki bodo danes spregovorili o novi gledališki sezoni. *
*Pod okriljem Tedna vseživljenjskega učenja v Slovenski Bistrici danes delavnice Bodite optimistični, jočete lahko vedno kasneje in pa Kakšne barve si pa ti.

*Srečanje starejših krajanov popoldne pripravljajo na Frankolovem.