Kaj se v torek, 19. aprila, dogaja na Štajerskem?

REGIJSKI ZBOR GOSTINCEV V ŠMARJU PRI JELŠAH
*Popoldne v Šmarju pri Jelšah pričakujejo gostince iz vse regije. Na zbornici poudarjajo, da se strinjajo z ukrepi ministrstva za zdravje, ki so predvideni zaradi zmanjševanja razširjenosti kajenja pri mladih, z dodatnimi obremenitvami pa se ne strinjajo. Na zboru bodo zbirali podpise peticije proti dodatnim stroškom zaradi uvedbe licenčnin in drugim nerazumnim zakonskim predlogom, ki gostincem znova in znova neupravičeno omejujejo poslovanje in jih prisiljujejo v nepotrebne naložbe. To po njihovem mnenju pomembno vpliva na stanje v gostinski panogi ter s tem tudi na stanje gospodarstva.

ŠENTJURSKI SVETNIKI O UKINITVI LJUDSKE UNIVERZE KOT SAMOSTOJNE INSTITUCIJE
*Danes popoldne se bodo šentjurski občinski svetniki zbrali na 11. redni seji v tem mandatu. Obravnavali bodo zaključni račun lanskega proračuna, najbolj vročo razpravo pa gre pričakovati pri spremembah šentjurske ljudske univerze. To nameravajo ukiniti kot samostojno institucijo in jo pripojiti Razvojni agenciji Kozjansko.

ŠTORSKI SVETNIKI O REBALANSU PRORAČUNA
*Štorski svetniki pa bodo danes popoldne razpravljali rebalansu občinskega proračuna.

V SLOVENSKI BISTRICI SANJA LONČAR
*V Slovenski Bistrici bo nocoj zanimivo predavanje Sanje Lončar, ki je gonilna sila projekta Skupaj za zdravje človeka in narave. Predavateljica bo v Slomškovem domu govorila o možnostih samooskrbe za vsako družino – Revolucija na vrtu.

V ŠENTJURJU VEČER Z MISIONARKO, V ZREČAH POPOLDNE Z MLADIMI PEVCI
* V Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju danes večer s prekmursko misijonarko v Indiji in pisateljico Marijo Sreš.
* Območna revija otroških in mladinskih zborov osnovnih šol občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje, bo popoldne v zreškem kulturnem domu.

V ROGAŠKI SLATINI FUTSAL
* Na četrti tekmi polfinala 1. slovenske futsal lige se bosta drevi v Rogaški Slatini pomerili ekipi Dobovec Pivovarna Kozel in PROEN Maribor.