Kaj se v torek, 17. maja, dogaja na Štajerskem?

*Danes bodo v Celju začeli zbirati nevarne odpadke na več lokacijah. Akcija sicer poteka v več krajih na Celjskem že nekaj dni, podroben razpored pa je objavljen na spletni strani celjskega Simbia.

*Teden vseživljenjskega učenja v Slovenski Bistrici bodo naznanjale stojnice na Trgu svobode – s pestro promocijo možnosti izobraževanj ter prireditev, ki se bodo v prihodnjih dneh vrstile na Bistriškem.

*Na destinaciji Rogla – Pohorje poteka ekskurzija, ki je namenjena spoznavanju občin in njihove ponudbe. Tokrat bodo na ekskurziji domači turistični delavci.

*Nocoj bo v glasbeni šoli v Poljčanah zaključni javni nastop učencev, ki obiskujejo to šolanje. V Vojniku pa pripravljajo v tamkajšnjem medgeneracijskem centru šiviljski tečaj izdelave poletnega krila.

*Jubilejna 10. atletska olimpijada Konjiške atletske šole bo popoldne na stadionu Dobrava v Slovenskih Konjicah. Med sabo se bodo merili učenci štirih osnovnih šol, loške dveh konjiških – Pod goro ter Ob Dravinji in zreške.

Košarkarji šentjurskega Tajfuna bodo v Ljubljani proti Olimpiji odigrali odločilno tretjo tekmo četrtfinala državnega prvenstva. Rogaška bo gostovala pri Heliosu v Domžalah.