Kaj se v torek, 15. 3., dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO
* Z dopoldansko otvoritveno slovesnostjo se bo v konjiškem Domu kulture začelo dvodnevno srečanje gledaliških skupin za osnovne šole s prilagojenim programom. Predstave bodo na ogled danes in jutri v konjiškem Domu kulture.

BISTRIŠKO

* Območno srečanje otroških in odraslih lutkovnih skupin bo dopoldne v domu Svoboda v Slovenski Bistrici. * Popoldne se bo (ob občinskem prazniku) v Slovenski Bistrici v malem nogometu pomerilo šest ekip, in sicer vojašnice, policije, občine, novinarjev, direktorjev in športnih delavcev.
* Praktično predavanje o prvih vrtičkarskih opravilih bo nocoj v Knjižnici v Oplotnici. Predavali bosta mati in hči, Metka Gomboc in Tina Ternjak.

CELJSKO

* Na Osnovni šoli Frana Roša v Celju bo popoldne predavanje o razvoju možganov. Gre za dogodek, ki ga pripravljajo v sklopu Tedna možganov, ki poteka do sobote.
* V Narodnem domu pa bo nocoj koncert Celjskega godalnega orkestra. Kot solist se bo predstavil Marko Zupan.

KOZJANSKO IN OBSOTELJE

* Še na Kozjansko. Pesniški večer z gostom Alešem Štegrom bo v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju. Dogodek sodi v sklop dogodkov ob 20-letnici Veronikine nagrade, ki jo v Celju podeljujejo za najboljšo pesniško zbirko leta.
* V Knjižnici Šmarje pri Jelšah pa bodo člani Univerze za tretje življenjsko obdobje dopoldne prisluhnili predavanju etnologinje o oljkah in oljčnem olju v življenju Slovenskih Istranov.

VITANJSKO

* Volilni občni zbor bodo popoldne imeli vitanjski upokojenci – dobili se bodo v KSEVT-u.